Noutati

Topul Firmelor 2016. Elita comunitatii de afaceri a judetului, pe podium

Peste 900 de firme din tot judetul care s-au evidentiat prin rezultatele economico-financiare in 2015, au fost premiate, ieri, la sala Ateneu, de Camera de Comert si Industrie Bacau. Festivitatea de premiere a avut loc in cadrul Galei Laureatilor Topului Firmelor din judetul Bacau, ajunsa deja la a 23 – a editie.

Azia Security Systems a luat si in acest an locul I la Topul Judetean al Firmelor.

Dupa intonarea imnului de stat al României si un scurt moment artistic asigurat de cvartetul de coarde „Avantgarde”, cele doua prezentatoare ale festivitatii, actritele Florina Gazdaru si Daniela Vrânceanu, l-au invitat pe Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, sa adreseze cuvântul de bun venit tuturor participantilor la festivitate.

„Împreuna in lumea afacerilor”

Aceasta a vorbit, apoi, despre ultimul raport de coeziune economica, sociala si teritoriala al Comisiei Europene, care, atunci când vorbeste despre afaceri, arata ca „antreprenoriatul este cel mai important motor de dezvoltare economica, restructurare si crestere a localitatilor”.

„Pentru existenta afacerilor, este nevoie de doua atribute, si anume, dorinta de a începe o afacere – atribut exclusiv al întreprinzatorilor, al fondatorilor afacerii, si existenta conditiilor necesare dezvoltarii afacerilor – resposabilitate care revine în principal autoritatilor si institutiilor publice, organismelor de reglementare, organismelor care creeaza cadrul general de functionare a firmelor.

As dori ca aceste conditii de existenta a afacerilor sa fie retinute ca un leitmotiv al trecerii noastre impreuna in lumea afacerilor”, a punctat Doru Simovici, presedintele CCI Bacau. Totodata, el a tinut sa transmita un raspuns la „întrebarile si abordarile primite de la unii dintre oamenii de afaceri din judet”, inclusiv de la cei care nu au fost prezenti la festivitate.

Organizarea Topului Firmelor este o obligatie instituita de Legea 335/2007 pentru fiecare comunitate de afaceri judeteana si cea nationala, prin care legiuitorul a dorit sa scoata în evidenta elita comunitatilor de afaceri, respectiv repere, modele, simboluri, care sa se constituie în exemple de buna practica, atât pentru întreprinzatorii care nu au atins performantele elitei, cât si pentru potentialii întreprinzatori, pentru a le stimula apetitul si dorinta de a începe o afacere”, a precizat presedintele Doru Simovici.

El a subliniat, totodata, ca în acest fel, realizarea „Topului Judetean al Firmelor”, în cele 23 de editii ale sale, a contribuit la dezvoltarea spiritului antreprenorial si la înfiintarea multora din cele 15 – IMM – uri la 1.000 locuitori care exista astazi în judetul Bacau.

Or, in Uniunea Europeana exista o medie de aproximativ 54 de IMM-uri/1.000 locuitori, rezultând o diferenta de 370 %, ceea ce ar însemna ca, în logica statisticii europene, tinta judetului pentru urmatorii ani ar fi sa crestem numarul de firme active din judet de la 10.000 la peste 40.000, crescând proportional si cifra de afaceri – de la 3,8 miliarde de euro la peste 14 miliarde de euro, si numarul de salariati ai firmelor, de la 70.000 la peste 150.000.

In aceste conditii, el a considerat ca este momentul ca, in numele întregii comunitati de afaceri bacauane, sa transmita aprecierile si felicitarile elitei comunitatii de afaceri bacauane care a avut cele mai bune rezultate în anul 2015.

„Consider ca apartenenta la elita comunitatii de afaceri impune si responsabilitatea de a încuraja si sprijini dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin transferul experientei si expertizei dobândite catre potentialii întreprinzatori din apropierea dvs: membrii familiei, rude, prieteni, si, de ce nu, angajati ai dvs, astfel încât sa insuflati dorinta si curajul de a-si deschide propriile afaceri”, a fost indemnul presedintelui Camerei de Comert Bacau, Doru Simovici.

Cititi continuarea articolului pe Desteptarea.ro

MAF5640-633x420